GT

Sider

mandag 24. mars 2014

Pølsemaker, pølsemaker!
























Ta en potet! Ta gjerne fire, ta åtte, ta alle. Ja, ta en potet! I dag ble det altså en så sensasjonell middag som pølser og potetmos! Kanskje ikke det man først tenker på som det mest næringsrike og spennende av middagsretter, men når det er skikkelig hjemmelaget (naturligvis!) blir det jo både sunt og godt... Pølsene fikk vi av vår amerikanske venn, Peter, som hadde prøvd seg som pølsemaker. Og ja visst kan han lage knallgode pølser. Nam! Vi lagde en fluffy potetmos ved siden av, og i tillegg til lomper og sterk sennep, ble det et festmåltid. Tusen takk, Peter!


Oppskriften på Tessie`s fluffy potetmos:
Skrell og kok 10 poteter møre
Hell av vannet, og mos potetene 
Tilsett 3 ss melange
Rør inn 2,5 dl varm melk
Rør inn 2 ts potetmoskrydder og litt dill



Krydre med den smaken du vil ha, og til hvilken mengde du ønsker!



Dette med å lage pølser, er helt klart noe vi kommer til å teste ut selv. Det er jo kjempe spennende og så godt, dessuten kan man kan jo putte i akkurat det en liker best! Mange varianter, med ulike oster eller bacon, kanskje variasjoner med urter eller krydder, ja mulighetene er mange. Så da er det bare å få vasket av grillen og gjøre den klar for ny sesong - snart kommer våren og sommeren for fullt, og her skal det grilles masse godsaker i år!


Pølsene nytes best med en god, hjemmelaget potetmos, og sin beste venn. Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar