GT

Sider

onsdag 19. mars 2014

Pasta!

Med pasta finnes det utallige variasjonsmuligheter. Og enten du velger å lage den med kjøttsaus, ostesaus eller kanskje bare sprinkle olivenolje over, pasta er utrolig godt til så mangt! En ordentlig god Pasta Bolognese, altså kjøttsaus, får du ved å la den putre og kose seg lenge i gryta. Gjerne i så mye som 3 timer! Det er en ekte klassisk italiener som både store og små liker. Men husk at pastaen skal være al dente, som oversettes for tennene. Vi gir deg oppskriften!

Pasta serveres al dente


1 ts cayennepepper
2 ts paprikapulver
7 dråper tabasco
1 boks tomater
1 ts chilipulver
1 ss basilikum
7 fedd hvitløk
salt og pepper
1 stangselleri

1 buljong 
1 vårløk
1 gulrot
1 løk

Begynn med å ha boksen med tomater i gryta, ha gjerne buljongterningen også rett i. La det småkoke. Kutt opp grønnsakene og stek det på middels varme i pannen med litt olje, til grønnsakene er blitt gyldne. Ha i finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Når løken har sterk aroma, er det klart til å ha over i gryta. Stek kjøttdeig, og ha denne over til slutt. Ha i tabasco og krydder, så skal det hele stå å putre så lenge som mulig.

Kok pasta i en stor gryte og rikelig med vann. Ha i salt og olje, kok den uten lokk etter anvisning på pakken. Når pastaen er al dente, heller du av vannet i et dørslag. Ha pastaen tilbake i den store gryta, og hell deretter over kjøttsausen. Klar til servering! Ha gjerne hvitløksbaguetter eller annet sprøtt brød ved siden av.
Nytes best med fersk revet parmesan, og sin beste venn. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar