GT

Sider

lørdag 1. mars 2014

På tur! Italia i våre hjerter..

En tur til Bergamo skulle forandre og utvikle oss og det forholdet vi hadde til Italiensk mat og vin. Etter en lang-weekend i den sjarmerende byen i Lombardia-regionen, ville Italia for alltid være i våre hjerter. Det er her vi lever det gode liv..

Vindushopping i et lokalt pizzabakeri/konditori i gamlebyen


et utvalg av de mange koselige små kafeène i città altaNår folk som bor i traktene av Milano selv skal på ferie, er det hit til Bergamo og foten av alpene, de reiser til. Vi reiste til Bergamo i påsken, og da lå temperaturen på rundt 10-15 grader. Denne tiden er helt ok å reise på når formålet er å rusle gatelangs og innta plass på restauranter og kafèer for å kose seg med god mat og vin, men neste gang ville vi kanskje foretrekke å reise en måned senere. I slutten av Mai er antagelig solen litt vennligere.


hovedgaten i nedre bydel, Viale Papa Giovanni


Vi bodde midt i smørøyet, på hotel Best Western Capello d'oro som ligger rett på den sentrale hovedgaten Viale Papa Giovanni i nedre del av sentrum. Godt, rent og pent hotell til en veldig grei penge, ca. 800,- natta for rommet er en god pris for beliggenhet midt i sentrum. Bergamo er delt inn i to deler, hvor città alta er gamlebyen, og danner den øvre delen av sentrum, mens città bassa er nedre del. Mellom de to bydelene går det en kuriositet av en taubane, funicolare, som gir fantastisk utsikt på vei opp til gamlebyen. 


det finnes mange leiligheter i høyden i città alta
utsikten fra hotellrommet, rett opp mot gamlebyen

scootere i bakgate
trange, små gater i gamlebyen

Gamlebyen, città alta, er en sjarmøretappe i seg selv. Den er omgitt av en 5 km lang mur, hvor den mest kjente plassen Piazza Vecchia ligger omgitt av restauranter og kafeer i gamle hus som stammer tilbake så langt som fra middelalderen. Dette er den mest besøkte plassen i città alta. Like ved ligger også den kjente kirken Santa Maria Maggiore. Og det er her Bergamo og gamlebyen`s mange sjarmerende kafèer og restauranter gikk inn i våre hjerter på ordentlig. De legger sin stolthet i lokale råvarer, og her går  det hovedsakelig i hjemmelaget pasta, vin og olivenolje i tillegg til at det også er en stor variasjon i oster og skinker fra regionen.the Funicolare, taubanen, tar deg enkelt fra den nedre bydelen og opp til den øvre


utsikten er fantastisk på vei opp taubanen

Èn kveld sitter spesielt godt i minne, hvor vi fant oss et spisested i gamlebyen med det lille ekstra. Restauranten Al Donezetti hadde en koselig uteservering under varmelamper og med lys på bordene. Vi bestilte et stort fat med lokale oste- og skinkespesialiteter. For en gastronomisk opplevelse! Du har ikke spist ost før du smaker parmesan sammen med en god Barbera d'alba. Kelneren ga det lille ekstra til opplevelsen ved å veilede oss gjennom de ulike ostene og skinkene, og fortalte oss hvor det var produsert, og i hvilken rekkefølge vi skulle spise det. Vi snakker fremdeles om den kvelden, og det restaurantbesøket. Hele måltidet med disse to store fatene, brød ved siden, flaskevann og to (!) flasker rødvin, kom på rundt 50 euro (kr. 400,-). Det blir ikke sene kvelder i Bergamo, likt de fleste andre steder i nord-Italia for den del, da utelivet gjerne faller til ro ved 22-23 tiden. Liker du diskoteker og nattliv, tar du turen til Milano.


Santa Maria Maggiore, kirken ved Piazza Vecchia
Klassisk Italiensk, Vespa 

Fra Torp flyplass reiser du billig med Ryanair til Bergamo for en lang weekend. Du kan også finne billige reiser med samme selskap fra Rygge. Vi reiste i påsken og det var veldig greit å reise fra Torp, det er jo perfekt for oss som bor i Larvik. Ikke mindre stressfritt ble det når vi landet på Orio al Serio, og turen med taxi inn til sentrum av Bergamo tok knappe 15 min. Taxi i Italia er ikke dyrt, og denne turen  kostet oss rundt 15 euro.

Nytes gjerne best for en langhelg med sin beste venn. Sua volta buona - god tur!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar