GT

Sider

tirsdag 4. mars 2014

Molto buona lasagna

Nystekt lasagne med et lag sprø ost på toppen, nam!


Oversatt blir det noe sånt som meget god lasagne, og det er ingen overdrivelse. Som alltid lager vi maten helt fra bunnen av, da blir det jo både sunt og godt. Denne retten tar tid, men til gjengjeld får du en fantastisk god lasagne som smelter i munnen og gir deg en komplisert, herlig smaksopplevelse. Kombinasjonen av masse gode grønnsaker, pasta og smeltet ost er uimotståelig. Det er sant som Glenn alltid sier til meg (spesielt når jeg er kommet fra jobb og er sulten, nå!), du kan ikke stresse god mat. Og han har så rett, hver gang...


Fargerike ingredienser til de fleste italienske retter


Stangselleri, løk og gulrot poserer som det italienske flagg
Du trenger (til ragù):
2 selleristilker
6-8 fedd hvitløk
400g svinekjøttdeig
400g karbonadedeig
2 bokser hakkede tomater
250g pancetta eller bacon
2 ss tomatpurè
1 oksebuljong
2 dl rødvin
2 dl melk
2 gulrot
2 løk

 pastaplatene fra Barilla er italiensk produserte

I tillegg trenger du pastaplater, beregn ca. 9 stk.
200g ost (evnt ostesaus, oppskrift lengre nede)
Salat og hvitløksbaguetter som tilbehør


Krydder:
1 ss paprika
2 ss oregano
2 ts chilipulver
2 ss basilikum
litt salt og pepper
1 ts muskat


Første steget til å lage en god lasagne fra bunnen av er å lage en ragù, altså en kjøttsaus. Denne skal stå å småkoke en stund, så start med denne. Helst skal den få stå i 3-4 timer, og jo lengre den får stå, jo bedre blir den. Dette blir en stor lasagne du fint kan servere til 4-6 personer. 


Slik kan du lage Glenn`s saftige ragù til lasagnen:Kok opp boksene med de hakkede tomatene og ha i buljongen (ha terningen rett i). Ha i krydderet. Den skal nå småkoke og tilsettes de andre ingrediensene etterhvert som de blir stekt. Gryta må ikke koke tørr underveis, men dersom den skulle gjøre det tilsetter du bare litt vann eller melk.


Kutt opp gulrot, stangselleri, hvitløk og løk.
Fres gulrot, løk og stangselleri sammen med bacon. Ha deretter  i hvitløken. Når det kommer mye aroma fra hvitløken, er den klar og  da tar du den raskt over til tomatene.


Kjøttdeigen og karbonadedeigen brunes raskt og tilsettes  i gryta.Når du har stekt alt, og hatt det i gryten sammen med tomatsausen, heller du i melk og vin. Gryta skal nå stå og småkoke så lenge som mulig. La den stå uten lokk og tilsett væske underveis ved behov.Du kan også sette gryta inn i stekeovnen på 140 grader og la den stå i et par timer før du rører den. Da må du også sjekke om den skal tilsettes litt væske. Når raguen er ferdig skal den være tykk, og ha lite fuktighet igjen.

Lagvis med ragù og pastaplater, legger du ost, eller helst en god ostesaus. Link til oppskrift finner du her: pasta-med-himmelsk-ostesaus. Lasagnen stekes på 180 grader i ca. 50-60 min. Ha gjerne på litt ekstra parmesan (eller annen ost du liker) de siste 10 min. av steketiden.


Nytes gjerne med et glass rødt, og sin beste venn. Buon appetito!Serveres med en stor salat, og selvsagt må du sette stemningen ved å tenne stearinlys på bordet...

Sprøstekte hvitløksbaguetter smaker deilig ved siden av denne retten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar