GT

Sider

tirsdag 18. mars 2014

Hete tips for fryseboksen din!

Vi er jo blitt så innmari organiserte, og det nye systemet vi har laget i fryseboksen fungerer utmerket! Så det måtte vi jo bare dele med dere her på bloggen! I frustrasjonen av å ende med å kaste mat, fant vi ut at noe måtte gjøres. Ofte herjer det fullstendig kaos i fryseren, det er for fullt og du finner ingenting. Høres kjent ut?

Vi lager ofte mye mat når middagen allikevel er i sving, også fryser vi det ned i porsjoner. Med merkelapper på hva det er, og når det er fryst ned, har vi full oversikt! For en liten stund siden, tømte vi hele fryseren for matvarer, og sorterte alt i grupper. Noe ble naturligvis til avfall, men heretter er målet at ingenting skal kastes! Klarer vi gjennomføre det, er det supert. Og ja, det skal vi få til.

Vi delte fryseren inn i seksjoner. En del for kjøttvarer, en til fisk, en for diverse brød, osv. Og ikke nok med det, vi lagde like gjerne en inventarliste over alt innholdet, en liten varetelling om du vil! Nedskrevet i en ringperm på kjøkkenet er det lett tilgang til middagsinspirasjon, og full oversikt over hva som burde brukes opp. Det er jo også veldig nyttig når vi tar storhandelen og ser hva vi trenger. Supert, ikke sant? Ja, jeg vet det høres veldig avansert ut, og du tenker kanskje; så mye jobb da!! Men, når vanen har gått seg litt til, er det en helt normal rutine som gir masse ekstra plass i fryseboksen,  det er definitivt mer økonomisk, og det gir en god følelse å ha så kontroll. Tenk så deilig da! You should try this at home.

Middagen i dag besto altså av et fryst kalkunbryst, merket  "jul`13", blandet i en saftig fajitas. Julen varer helt til påske, sies det, men den kan like godt vare en del lenger når det kommer til nedfryst restemat fra jul. Så, kalkunen er krysset av i permen, og med seg i stekepanna fikk den besøk av masse deilige krydderier og grønnsaker. Nam! Vi gir deg oppskriften på våre kalkun-fajitas:

Du trenger:
400g kalkun (eller kyllingkjøtt!)
1 pakke paprika trafikklys
1 pakke tortilla lefser
1/2 boks tomater
6 fedd hvitløk
2 rødløk
1 chili

Krydderblanding: 
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts koriander
2 nellikspikre

Stek kjøttet og legg det til siden mens du steker løken blank. Ha i paprika, krydderblandingen og hakka tomater og bland godt. Ha til slutt i finhakket hvitløk. Vend inn kalkunkjøttet umiddelbart før servering. Varm lefsene og fyll dem med kalkunblandingen, topp det hele med rømme. Voilà! Så enkelt, og så godt! 
Nytes aller best med en liten kald øl, og sin beste venn. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar