GT

Sider

mandag 10. mars 2014

Fra høyrygg til kjøttpøkk

Ett kilo med noe godt kjøtt omvandles lett til saftige hamburgere...
Sunne og gode hamburgere, uten kunstig tilsetning og fulle av smak!

Det å lage sine egne hamburgere helt fra bunnen av, er en ganske grei sak. Lettere enn folk tror. Du trenger rett og slett et godt kjøttstykke og kjøttkvern. Og litt egg og krydder og sånt. Om du ikke har kvern, lån eventuelt kjøttkvern av tante, svigermor eller bestemor som garantert har en stående på boden. Får du kjøpt et skikkelig stykke kjøtt, som for eksempel høyrygg, tilsetter du bare hva du liker av krydder og urter og du får kjempe gode (og sunne!) hamburgere. Disse egner seg veldig godt å fryse ned i porsjoner, så har du et par gode kjøttpøkker å ta opp når du fyser på noe godt! Vi gir deg suksessoppskriften for å lage saftige hamburgere à la Glenn!

God, gammel klassiker
Du trenger (til to kilo kjøtt):
6 egg
2 ts salt
2 ts pepper
2 ss olivenolje
2 ts chilipulver
12 knekkebrød
2 ts cayennepepper
1 ss worchestershiresaus

Del kjøttet i mindre biter og la det gå gjennom kjøtt-kvernen.Tilsett knekkebrød! 
Knekkebrødet gjør at de ferdige hamburgerne holder seg sammen, og du tilsetter fiber. Knus knekkebrød i morteren og tilsett det i kjøttlandingen.
Ha i krydder etter smak og ønske.
Pisk deretter eggene sammen og bland det med olivenolje og worshestershiresaus i kjøttblandingen. 

Bruk en liten rund skål i glass eller plast som har ønsket størrelse. Viktigste er at de blir like, slik at alle blir stekt likt. Dekk den til med bakepapir og du har den perfekte malen til å forme hamburgere. 

Legg hamburgerne i fryseboksen fordelt i ferdige porsjoner, da har du middagen klar på kort tid. Vi fikk 12 store hamburgere av denne kjøttblandingen, så da er det faktisk 6 ferdige middager til oss, bare å ta opp og steke rett fra frossen tilstand! I tillegg har vi også laget stor porsjon med hjemmelagde hamburgerbrød, så da er det fiks ferdig måltid, sunt og godt, på et øyeblikk. Perfekt til travle dager man har lyst på noe ekstra kos til kvelden. Oppskriften vår på brød finner du linken til her: hjemmelagde hamburgbrød, det er fra innlegget "Saftige hjemmelagde hamburgere" som er det mest viste innlegget vi har hatt her på bloggen! Plukk gjerne opp flere tips der også, til det perfekte burgermåltidet.

Nytes best med masse godt garnityr i hamburgerbrød, og sin beste venn! Vel bekomme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar