GT

Sider

fredag 14. mars 2014

Flett et brød!


Ja, så var det litt bakst på gang igjen. Det er jo så godt med hjemmelaget brød, og nybakt rett fra ut av ovnen er jo helt skummelt å begynne på, du får jo ikke stoppet igjen! Det er ikke spesielt avansert å lage et flettebrød, men det ser veldig kult ut, ikke sant? Hjemmelaget brød med brunost er alltid en sikker vinner. Men i går da jeg lagde flettebrød, hadde vi spekeskinke, potetsalat og eggerøre til, det er snadder det! Da blir det plutselig en full lunsj, som vi hadde, eller frister det kanskje med noe deilig, nybakt til kveldsmat? Og ekstra godt, synes i alle fall jeg det er, å drysse litt havsalt på før du steker det. Nam, det er lett å forspise seg!


(Jeg har bare alle ingrediensene i bakemaskinen, virkelig en god investering for øvrig, 
og en times tid senere er deigen luftig, lett og fin!) 

Du trenger:
540g mel
25g smør
3,5 dl vann
1 ts tørrgjær
1 ss sukker
2 ts salt
1 egg

Slik gjør du når deigen er ferdig hevet:
Kna deigen ut på et bakebord dekket med mel, og lag tre like lange pølser (ca. 40 cm lange).
Flett disse sammen til en lang, fin flette og legg den på et bakebrett til etterheving i ca. 45 min.
Smør med sammenpisket egg, og dryss et godt lag med sesamfrø, havsalt eller urter på brødet.
Stekes i 30 min på 200 grader nederst i ovnen. Avkjøles på rist før det skjæres i skiver. Voilà!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar