GT

Sider

fredag 21. februar 2014

Verdens beste burger

I går lagde vi en ny variant med saftige, hjemmelagde hamburgere. Det må være de høyeste og største burgerne noen gang, ha ha, det var jo så vidt vi fikk gapet over! Barna elsket det også, så det ble en skikkelig vinner. Det var veldig populært sist vi lagde innlegg om saftige hamburgere, og med så stor suksess, måtte vi dele det denne gang også. Som bilde viser, det er faktisk størrelsen det kommer an på... :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I går var vi hele dagen i badeland med barna, så koselig! Og da vi kom hjem på kvelden, fristet det så med noe rask og god mat. Vi syntes en skikkelig saftig hamburger er så godt, og nå ville vi ha det igjen sammen med barna. Hjemmelagde hamburgerbrød hadde vi jo i fryseboksen fra sist vi lagde burgere, og denne gangen hadde vi også bacon, stekte poteter og hjemmelaget dressing til, nam! Oppskriften er til 4 personer:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha 800g kvernet kjøtt av høyrygg (kjøttdeig eller karbonadedeig kan også benyttes), masse friske urter (f.eks. persille), 1 løk, 4 knekkebrød  (!), 3 egg, salt, pepper og 8 dråper tabasco i kjøkkenmaskin og rør det godt  sammen. Formes ut på bakepapir til ca. 2-3 cm tykke burgere.
Legges i fryseboksen litt for at de skal sette seg og bli lettere å steke i ett helt stykke. Stekes på høy varme i pannen slik at de får litt stekeskorpe, før de legges på bakebrett og stekes videre i ovnen på 200 grader i ca. 15 min. (dette gjelder på 2-3 cm tykke burgere, kortere tid til tynnere burgere). Osten legges på under steketiden i ovnen, da vil osten bli gyllen og sprø. Bacon legges på til slutt.En god hjemmelaget dressing lager du enkelt på 5 min.
1 dl majones, 3 ss sylteagurk, 2 ss frisk persille, 3 ss sweet chili saus, 1/2 rødløk, noen dråper sitronsaft, salt og pepper hakkes og røres sammen. Nydelig!


Her har vi rett og slett bare skjært opp poteter, og steker dem i godt med olje på middels varme i 15-20 min. Ha salt, pepper, urter eller valgfritt krydder på.
La de renne godt av seg før servering, gjerne på tørkepapir.


Nytes best med en kald cola, sin beste venn og englebarna! Enjoy!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar