GT

Sider

lørdag 1. februar 2014

På tur! Puerto de la Cruz, Tenerife


Andre uken i januar, kulda er et faktum, snøen laver ned. Hva frister vel mer enn å finne frem sandaler og florlette sommerkjoler og reise sydover til sol og sommer? Jo vi bestemte oss for at reisen på nytt skulle gå til vakre Puerto de la Cruz på Tenerife. Og stedet vokste bare enda mer på oss etter andre besøket. Det har den sydlandske småbyidyllen over seg, med gatemusikanter som lager stemning, et lokalt torg omringet av mange koselige restauranter. Her bor det faktisk spanjoler (!) som lever sitt daglige liv. Riktignok finnes det antagelig flere hoteller her i denne byen enn det finnes i hele Norge, men byen har altså likevel klart å beholde den deilige følelsen av opprinnelse. Her kan du rusle gatelangs i shorts og bare nyte dagene som de kommer. Gjerne med hyppige besøk på små, koselige kafeer som innbyr til et glass deilig sangeria under solen. 


Tenerife er en vulkansk øy (forøvrig lik alle de kanariske øyene) og toppen El Teide er det høyeste punktet. Med sine 3718 meter, ligger den vakkert til i kulissene og danner bakgrunnen for Puerto de la Cruz. El Teide er også Spanias høyeste fjell, og Atlanterhavets høyeste punkt.


Det er fremdeles ganske billig å kose seg ute med god mat og drikke på Tenerife. En flaske vin på restaurant koster ca. 8 euro, det samme koster det for en stor italiensk pizza. En stor øl ca. 2 euro. En middag/god lunsj inkl. drikke for to personer vil komme på rundt 25 euro, altså rett i overkant av 200 kroner.

I januar ligger temperaturen på rundt 20 grader. For badenymfer er det nok helt overkommelig å sprade rundt i badebuksene, men for oss litt mer moderat ivrige holder det lenge å solbade på denne tiden. 
For en ukes ferie på de kanariske øyene, er Tenerife et supert alternativ. Det er enkelt å kunne reise fra Torp flyplass for oss her i distriktet. Og om du, som oss, kan reise på denne tiden utenom skoleferien, kan du være veldig heldig å få tak i utrolig billige pakkereiser.


Nytes best med et glass sangeria, og sin beste venn. God tur!


1 kommentar: