GT

Sider

søndag 23. februar 2014

sushifestHer hjemme ble det i går servert mengder med sushi til entusiastiske svigerforeldre, så gøy at de likte det! Det var sushi i alle regnbuens farger, lekre makiruller og store biter av nigiri. I små skåler ved siden av var det syltet ingefær, lodderogn, wasabi, sashimi og soyasaus. Alt som hører til et skikkelig sushi festbord! 


Spisepinner er et must, og alle som kommer på et sushimåltid hos oss, må i allefall prøve. Svigers klarte seg til informasjon helt utmerket! Vi har for øvrig funnet ut at den ene typen med soyasaus fra kikkoman smaker fantastisk til sushi, det er en type merket sushi og sashimi som passer perfekt fordi den er litt mildere i smaken, og ikke så salt som vanlig soyasaus er.Wasabi, noriark og syltet ingefær handler vi nå fast i asiabutikken, det er mye rimelige å handle der, og vår erfaring er at det er gode og genuine varer. Ofte er det ikke så lett å lese på de hva det egentlig er fordi det kun står skrevet på asiatisk, men de er jo så behjelpelige i butikken så det er ikke noe problem. Også er jo hele opplevelsen av å lage mat som nettopp sushi enda mer morsom synes vi om vi handler råvarene i fiskebutikken, og de typisk japanske ingrediensene i en asiabutikk. 

Hvis du ønsker å se hvordan vi lager sushi, kan du gå til et innlegg vi la ut tidligere, ved å følge denne linken:


Sushi er som vi har nevnt på opptil flere ganger nå, enklere å lage enn det kan se ut til. For all del, det skal litt trening til, og man må tilegne seg litt kunnskap om råvarer og hva som kan brukes. Vi har også lært oss endel om sushi fordi vi synes det er gøy. Vi synes det er morsomt å kunne fortelle og forklare gjestene vi serverer litt historie og om kulturen rundt måltidet man serverer. Da får jo gjestene også en mer helhetlig, ja kanskje til og med bedre smaksopplevelse. Spesielt gjelder vel det dersom man serverer noe litt sært, som kanskje sushi er for mange enda. For oss er det raskt blitt en av de absolutt favorittene! Nam!

1 kommentar:

  1. Takk for et fantastisk måltid, så innbydende , godt og så delikat. Det smakte helt fortreffelig, kan trygt anbefales.Vi gleder oss til neste gang. Klem fra svigermor/ mor / farmor.

    SvarSlett