GT

Sider

mandag 10. februar 2014

Real bursdagsbiff

Lørdagens bursdag ble feiret med en koselig biffmiddag hjemme. Stille og rolig, bare oss to, for en gangs skyld. Så tar vi festen igjen litt senere. Sånn ville bursdagsbarnet ha det i år, og vi hadde en utrolig koselig kveld. På menyen sto en real biff, i følge med bakt potet, et godt kryddersmør og en litt finere flaske med rødt fra Italia.


Slik får du en saftig og mør biff:
Den gode smaken på kjøttet, får du kun ved å steke biffen riktig. Helst skal biffen være medium til rå for å få frem de beste smakene. Det er ikke mulig å steke en biff mør, så her er det viktig å bruke gode råvarer. Den skal stekes på høy varme, og i en kombinasjon av olje og smør. Biffen skal være romtemperert for å unngå varmetap i stekepannen, så legg den gjerne på benken de siste to timene før du skal steke den. Mister du for mye varme når den legges i pannen, kokes kjøttet i stedet for å stekes, og da blir kjøttet seigt.

Dersom du skjærer opp biffkjøttet selv, er det viktig at du skjærer det slik at kjøttfibrene står (vertikalt) når du steker det. Dette er for å beholde saften. Dersom du skjærer motsatt, vil biffen bli tørr.  Dette er bare viktig dersom du skjærer opp kjøttet i stykker, skal du  helsteke den i ovnen, betyr det ikke noe.Vi synes en skikkelig god biff, serveres best med enkelt tilbehør som en god porsjon kryddersmør, og en bakt potet med garnityr på siden. En real biffmiddag. 
Til en god biff, hører det naturligvis også med en god rødvin. 


Slik lager du kryddersmør:
Rør smøret mykt. Det skal gjerne ha stått fremme litt slik at det er blitt mykt og lett medgjørlig. Vi brukte 100 g smør til denne porsjonen. Tilsett 2 fedd hvitløk, vi brukte en hvitløkspresse. Ha i 3 ss finhakket persille, eventuelt andre friske krydderurter du måtte ha kan også brukes. Smak eventuelt til med salt og pepper. Rull smøret sammen til en pølse i litt bakepapir, og legg det i fryseboksen.
Dette er et enkelt og utrolig godt tilbehør, og variasjonsmulighetene er store til et kryddersmør. For eksempel er det også godt med paprika, alle ferske urter og krydder.


Nytes best med en Amarone, og sin beste venn. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar