GT

Sider

tirsdag 18. februar 2014

Pølsedigg

I dag ble det en etterlengtet tur innom neglsalongen etter jobb, og det ble sent før jeg kom hjem. På slike dager er det så deilig med noe rask mat, og i dag ble det faktisk, og hold deg fast; pølser i brød! Da jeg kom hjem, holdt mannen på å sette brettet med nystekte pølsebrød ut. Og ikke noe er så godt som hjemmebakt, bare lukten av nybakt  i huset da, det er jo bare helt herlig, eller hva? Og han er herlig som baker det...

Vi lager alltid pølsebrød selv, for ikke engang muggen vil jo spise de du får kjøpt i butikken. Og når vi først skal ha noe så enkelt som pølser til middag, blir det jo litt ekstra ut av det ved å ha selvbakte pølsebrød! Lager du mye av gangen, er det jo fortsatt enkelt, for da har du de liggende klare i fryseboksen.


Du trenger:
500 g mel - 1 ss sukker - 1 ts salt - 2,5 dl melk - 1 dl vann - 50g smør - 25g gjær
Ønsker du en litt gulaktig farge, kan du tilsette 1 ts gurkemeie i deigen.

Bland alle ingredienser bortsett fra smøret, og elte dette sammen i kjøkkenmaskin i 10 min.
Del deretter smøret opp i små terninger og ha i litt av gangen frem til deigen slipper bollen.
Heves til dobbel størrelse. Slå luften ut av deigen, og elte den raskt. Del den opp i 8 emner.
Form hver av disse som en pølse, legg de på bakepapir. Etterheves ca. 45 min.
Du ønsker ikke at pølsebrødene skal bli for høye, så er de blitt det kan du nå klemme de litt flate.

Et lite, godt tips er at du kan surre plastfolie i stedet for kjøkkenhåndkle rundt bakebrettet før
etterhevingen, så vil ikke brødene ha mulighet til å heve seg så mye i høyden.
Smøres med vann, egg eller melk etter ønske, og dryss på sesamfrø om du ønsker.



Stekes i 10-12 min på 225 grader og avkjøles på rist. Denne oppskriften gir 8 pølsebrød.

Denne gangen ble det ferdigkjøpte grillpølser, men senere mot sommeren kommer Glenn til å lage pølser selv også, det blir super spennende når han har kvern og kan teste ut og lage mange varianter. Da kommer det selvfølgelig oppskrift på det her på bloggen!


Nytes best med noen digge bacongriller, og sin beste venn. Kos deg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar