GT

Sider

fredag 14. februar 2014

Italiensk pizza


Håper alle har hatt en fin Valentine's dag, kanskje med noe ekstra koselig mat i kveld? I dag ble tredje dagen denne uken med italiensk mat for oss, i dag sto pizza med tomatsaus, ost og bacon på menyen.

Skulle det vært ekte italiensk, burde vi naturligvis hatt pancetta (italiensk urøkt bacon), men det er ikke så lett å få tak i og et skikkelig godt stykke dansk bacon smaker nydelig som erstatning. Vi bruker helst dansk bacon fordi det er røkt, mens det norske baconet derimot ofte bare er tilsatt røkt salt, og er altså ikke røkt. Som regel har Glenn laget pancetta selv, dette innebærer salting og tørking av buklist fra svin, tilsatt urter og krydder. Fremgangsmåten på dette skal du få senere i et eget innlegg.


Trofast ved inngangen til kjøkkenet hver gang det lages mat...


Det første du må gjøre for lage en deilig, italiensk pizza er å lage en god hjemmelaget tomatsaus.
Den skal stå å putre så lenge som mulig, så start med å lage sausen.

Du trenger:
1 boks hermetiske tomater - 1 løk - 1 vårløk - 7 fedd hvitløk - 1 stangselleri -
1 gulrot  - 7 dråper tabasco -1 ss rød currypasta - 1 ss oregano - 4 knuste, tørkede chili -
0,5 ss basilikum -1 ss paprikapulver -1 ts spisskummen - 1 ss buljong eller kjøttkraft

Slik lager du Glenn's hotte pizzasaus:
Kutt opp grønnsakene og stek det på middels varme i pannen med litt olivenolje.
Ha en boks med hakkede tomater i en gryte, og hell over kjøttbuljong. La det småkoke.
Ha i currypasta, tørket chili og det andre krydderet.
Når grønnsakene er blitt gyldne, ha i finhakket hvitløk de siste 30 sekundene.

Ha deretter hele blandingen i gryta sammen med det andre.
 La det småkoke i minst 30 min.


Pizzabunnen lager vi enkelt i bakemaskin, alle ingrediensene legges bare i maskinen, og den gjør jobben. 

Du trenger:
4,5 dl mel - 3 ts tørrgjær - 2 dl lunket vann - 0,5 ts salt - 1 ss sukker - 3 ss olivenolje

Deigen deles i to emner, og kjevles ut så tynt som mulig til to store firkantede eller runde pizzabunner.
Legg på tomatsaus, revet ost og stekt bacon, eller eventuelt annet garnityr du ønsker å bruke. 




Stekes deretter i bunnen av ovnen på 250 grader i  ca. 10 min. Bruk helst et tynt bakebrett slik at varmen kommer godt igjennom. Voilà! Enkelt, godt, og perfekt mat til helgekosen!

Nytes best med noe kos på tv, og sin beste venn. Buon appetito!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar