GT

Sider

tirsdag 11. februar 2014

Pasta med himmelsk ostesaus


Vi får en del spørsmål rundt middagslagingen her i huset. Selv om Glenn er for en gourmetkokk å regne på kjøkkenet, og kan diske opp med de flotteste og mest avanserte retter, lages det også typisk hverdagsmat her i huset. Men alt er faktisk laget fra bunnen av. Denne uken startet for eksempel med kjøttkaker i brun saus med poteter. Real hverdagsmat. Men sausen laget han fra bunnen av, ikke noe posesaus her nei! Det finnes ikke en Toro-pose i kjøkkenskuffene hos oss (ikke noe vondt ment om selskapet Toro i seg selv altså), og Glenn legger sin stolthet i god, hjemmelaget mat med det lille ekstra. 

Kjøttkakakene var også hjemmelaget, de laget vi under et matverksted på en av datekveldene våre. 
Men kjøttkaker får vi komme tilbake til i et senere innlegg, i dag sto det pasta med ostesaus, tomatsalat og ostesnitzsel på menyen! Jeg må innrømme at pasta er en av de store svakhetene for min gane, den italienske følelsen er bare helt herlig. Jeg er nok egentlig født Italiensk, pleier jeg å si. Så når mannen da vil diske opp med noe pastarelatert, er jeg i himmelen. Til denne retten lagde han en deilig, rund ostesaus og det finnes ikke en pose i verden som slår hjemmelaget ostesaus med parmesan og friske urter.


Slik lager du Glenn`s ostesaus:
Start med å lage en hvit saus, like mengder smør og mel. 
Smelt smøret, ha i mel og litt muskat.
Spe med melk under konstant omrøring, la koke i 5-10 min for å bli kvitt mel-smaken. 
Tilsett parmesan mens sausen koker. 
Ha i finhakket persille, 
eventuelt andre friske urter du måtte foretrekke som basilikum, oregano, gressløk.

Bruker du en annen ost enn parmesan, som norvegia, jarlsberg eller grâddost, må det ikke koke etter du har hatt osten i sausen. Da vil osten skille seg, og sausen blir ubrukelig. Men parmesan tåler å koke med sausen.


Vi lager alltid en deilig tomatsalat ved siden av italiensk mat. Litt ruccola, fersk basilikum, tomater og parmesan ser lett og lekkert ut, og smaker nydelig med litt salt, pepper og balsamico på. 
Sprinkle litt olivenolje over, og du har en delikat salat å servere på siden.


Pasta med himmelsk ostesaus, servert med en frisk tomatsalat og stekt ostesnitzel. Rask og god hverdagsmat som smaker helt nydelig! Vi brukte for øvrig en pastavariant som heter gnocchi, og synes denne egner seg best til ostesaus fordi den er formet slik at osten fyller seg i pastabitene. 


Nytes best med sprø grissini, og sin beste venn. Buon appetito!


2 kommentarer:

  1. Det så godt ut!!! Skal jeg prøve å lage også:)

    SvarSlett
  2. Herlig:) Lykke til med matlagingen og kos deg!

    SvarSlett