GT

Sider

søndag 9. februar 2014

Lukten av nybaktHelg er tid for kos, og nybakte boller er et godt bidrag til kosen med OL og ikke minst mannens bursdag denne helgen. Morsdag er det jo også i dag og jeg tenker nok min mamma vil sette pris på et besøk, med en liten kurv hjemmelaget på døren. Disse bollene blir så saftige og gode, og jeg lager mye, slik at det også blir er par ekstra porsjoner å legge i fryseboksen. Nam!


Til å lage deigen bruker jeg brødbakemaskin, jeg legger rett og slett bare alle ingrediensene i maskinen, og den elter og hever deigen for meg. Når den er klar, slår jeg deigen ut på bordet og knar den opp før jeg triller deigen til boller. Denne deigen er opprinnelig den oppskriften jeg brukte til å lage lussekatter til jul,
og det er etter jeg bakte det første gang, at jeg startet å bruke denne oppskriften til boller også.
Den blir jo så saftig og god, også litt ekstra spennende synes jeg det blir med den fine, gule fargen av safran. 

Du trenger:
200 g smør - 7 dl melk - 1 kg mel - 1 pose tørrgjær - 2 dl sukker - 0,5 ts salt -
 litt safran (eventuelt gurkemeie) - litt kardemommeEtter jeg har jobbet litt med deigen på bakebordet og formet den til boller, legger jeg de på bakebrett og etterhever bollene i 40-50 min på varmekablene i gangen, med et kjøkkenhåndkle over seg.
De skal heves til ca. dobbel størrelse.  Stekes i ovnen i 10-12 min på 225 grader.

Et tips hvis du ønsker at bollene skal være myke og deilige, er å legge de under et kjøkkenhåndkle når du tar de ut av ovnen. Vil du ha de saftige, men med litt sprø skorpe, avkjøles de på rist.Nytes gjerne med smør og syltetøy, og sin beste venn. Håper det smaker!


2 kommentarer:

  1. Så veldig gode ut! Men hva bruker du for å få de så blanke og fine på toppen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Her det brukt sammenpisket egg, men du kan fint bruke f.eks. melk også.

      Slett