GT

Sider

søndag 16. februar 2014

Lekende lettBakemaskinen vår har vi nevnt i flere sammenhenger og vi har fått endel spørsmål om brukervennligheten og mulighetene den gir. Maskinen vi har er fra Wilfa, og modellen heter BM50. Vi har hatt den i et halvt år snart, og bruker den fremdeles flere ganger i uken. Mange sa "jo, det er kjekt det i starten, men nå står den på boden". Men bruksmulighetene er jo så mange, og har du den lett tilgjengelig på kjøkkenet er det lett å ta den frem for hyppig bruk. Vi er veldig fornøyde med vår maskin.


 Vi lager ofte pizzadeig med den. Til det har maskinen et program som gjør deigen helt klar til bruk, og da er det bare å kjevle ut til pizzabunner. Dette er et program vi bruker mye, også for å lage deig til boller og flettebrød. Da legger vi bare alle ingrediensene i beholderen, og maskinen gjør jobben med både elting og heving. Når deigen er klar, slår du luften ut av den på bakebordet og triller den enten til boller, eller lager et flettebrød. Så setter du den videre til etterheving før de stekes.
Bakemaskinen har timer-funksjon, noe vi har blitt veldig glade i, og det var derfor vi i utgangspunktet valgte en slik modell. For det å kunne stille inn til hvilken tid du ønsker et ferskt brød på morningen, er jo gull. Da kan du våkne til lukten av nybakt,og det er jo bare helt nydelig.


Denne funksjonen med programmet som lager ferdig brød, er den enkleste maskinen tilbyr. Da legger du bare alle ingrediensene i beholderen, setter på timeren til hvilken tid du har tenkt å stå opp, og du kan våkne til fiks ferdig brød. Helt genialt! Og ja, du blir bortskjemt.


 Det finnes egen beholder for å kunne tilsette nøtter, frø eller f.eks. rosiner. Så hvis du ønsker det, tilsettes dette i brødet/deigen underveis. Vi varier for øvrig med grovt rug mel, vanlig hvetemel, hel-korn og sammalt hvete. Alt ettersom vi ønsker en fin loff, et grovere brød, eller fin bolledeig.Dette var vel fristende lesning tidlig en søndag formiddag. Har du ikke bakemaskin, kan du jo fortsatt lage en deilig bolledeig. Men med bakemaskin er mulighetene mange, og det gjør jobben enklere og lekende lett.

Ha en fin søndag, fine lesere! Og husk, den nytes gjerne med en stor kopp kaffe,
nybakte boller, og sin beste venn:)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar