GT

Sider

mandag 24. februar 2014

Indisk curry


I dag ble det indisk curry til middag, selvkomponert av Glenn, og med inspirasjon fra det asiatiske kjøkken. Nam! Ved siden av denne retten prøvde vi i dag et arabisk brød (liba), som vi kjøpte på den lokale asia-butikken her i byen. Alltid morsomt å prøve noe nytt og spennende derfra. Denne retten er rask og enkel å lage, og du får et utrolig godt og hjemmelaget måltid på en halvtime. Oppskriften er til 2 personer.

Du trenger:
250g strimlet svinekjøtt - 1 boks kokosmelk - 2  vårløk - 1 kraftig stilk stangselleri - 
1 rød paprika - 4 ss grønn currypasta - 3 dl ris

 Kok ris som anvist på pakken. Vi bruker gjerne Jasminris, som er klebrig og god.

 Fres kjøttet på sterk varme slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. 
Gjerne i flere omganger dersom det er mye du skal steke. Sett også gjerne frem kjøttet på benken en halvtime først, dette gjør du for å få temperert kjøttet, og slik unngår du varmetap i stekepannen.

Kutt opp paprika, vårløk og stangselleri i like store terninger.

 Når kjøttet har fått fin stekeskorpe, tilsetter du grønnsakene og lar det frese et minutt.

Ha i currypasta og bland det godt inn. Hell over kokosmelk og la det koke opp. Serveres straks.


Nytes best med sprøstekt Libabrød, og sin beste venn. Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar