GT

Sider

torsdag 13. februar 2014

Hot calzone

- og hot date! Vi planlegger alltid en dag i uken som er vår datekveld. Om vi spiller bowling, lager god mat, går på kino, spiller brettspill eller slapper av i sofaen sammen, er det uansett en kveld vi har satt av til å gjøre noe koselig sammen, som er litt utenom det vanlige. Den kvelden er hellig. I dag er det den kvelden i uken, og på menyen står innbakt pizza med et glass rødvin eller to. Og oppskriften får du selvsagt her:


Det finnes utallige fremgangsmåter for å få til en god, hjemmelaget pizza. Vi lager alltid den italienske varianten, og varierer ofte på hva vi bruker som fyll. I dag lagde vi calzone, altså innbakt pizza. Uansett i hvilken form du lager den, blir denne utrolig god. Men den store hemmeligheten, og det som gjør pizzaen avansert og spennende, er selve tomatsausen. Og fremgangsmåten får du av oss her. Husk at den gjerne skal putre og kose seg i gryta lenge, så lenge som mulig. Jo lengre den får stå, desto bedre smaker den. 



Til Glenn`s hotte pizzasaus trenger du:
1 boks hermetiske tomater - 1 løk - 1 vårløk - 7 fedd hvitløk - 1 stangselleri -
1 gulrot  - 7 dråper tabasco -1 ss rød currypasta - 1 ss oregano -
4 knuste, tørkede chili - 0,5 ss basilikum -1 ss paprikapulver -
1 ts spisskummen - 1 ss buljong eller kjøttkraft.

Kutt opp grønnsakene og stek det på middels varme i pannen med litt olivenolje.
Ha en boks med hakkede tomater i en gryte, og hell over kjøttbuljong. La det småkoke.
Ha i currypasta, tørket chili og det andre krydderet.
Når grønnsakene er blitt gyldne, ha i finhakket hvitløk de siste 30 sekundene.
Ha deretter hele blandingen i gryta sammen med det andre.
 La det stå å småkoke i minst 30 min.

Sausen blir som sagt bare bedre om den får stå en stund. Velg selv om du ønsker å bruke stavmikser for å få en glatt saus, eller om du ønsker å la den være som den er med hele biter.



 
Til pizzabunnen trenger du:
4,5 dl mel - 3 ts tørrgjær - 2 dl lunket vann - 0,5 ts salt - 1 ss sukker - 3 ss olivenolje

Vi bruker brødbakemaskinen, og legger da bare alle ingrediensene i maskinen for å la den gjøre jobben med eltingen. Når deigen er klar, kjevler du den ut til egnet størrelse. For å bruke denne deigen til calzone som vi valgte å lage i dag, ble deigen nok til fire ganske store innbakte pizzaer.

Lager du en pizzadeig som beskrevet her, kan du selvfølgelig også bruke den som en helt vanlig pizza og du kan nærmest legge på hva som helst av fyll, bruk det du liker!



Slik gjør du:
Når du har delt opp deigen i fire like store emner, kjevles disse ut til ca. 25 cm i diameter.
Legg tomatsausen og stekt bacon (eller f.eks. pepperoni) på halve piazzadeigen, strø deretter på osten.
Brett over den andre halvdelen. Du skal nå ha formet den som en halvmåne.
Knip sammen kantene og trykk ned kanten med en gaffel langs hele calzonen.
Smør sammenpisket egg over den innbakte pizzaen, og strø på litt revet ost og oregano.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 min. på 225 grader.



Nytes best med et glass deilig rødt, og sin beste venn. Buon appetito!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar