GT

Sider

tirsdag 4. februar 2014

Saftige hjemmelagde hamburgere



Når jeg kom hjem fra jobb i dag, var den umiskjennelige lukten av nybakt, overveldende. Mannen var allerede i full sving med å lage amerikanske hamburgere. Herlig!
Tiden vi bruker på kjøkkenet sammen, er vår kvalitets tid. Da prater vi om alt mulig, klapser litt på hverandre og koser oss. Ja vi tar til og med et glass vin innimellom, mens grytene putrer og bordet dekkes. Som vanlig dekker jeg til et koselig spisebord. Det er litt ekstra hyggelig å spise middag med tente lys og lun stemning. Så det må vi hver dag. Vi bruker denne tiden til å kose oss sammen, og det er denne tiden vi gleder oss til når vi skal komme hjem fra jobb. Men tilbake til hamburgerne da:) Her får du oppskriften:

Hamburgere (4 store burgere)




Du trenger:
400 g karbonadedeig - 1 egg - 1/2 rødløk, finhakket - 1 ts salt - 1 ts pepper - 1 ts oregano - 1 ts paprikapulver - 8 dråper worchestersaus - 8 dråper tabasco 

Bland alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskin, og forme deigen til hamburgere på bakepair.
Stekes på høy varme 1-2 min på hver side. Tips! Akkurat på disse hamburgerne, liker vi best å steke de i enten smør, eller i en blanding av både smør og olje. Fordi smøret gir en god og "stekt" smak, bruker vi altså ikke kun olje her, som vi vanligvis gjør.
Dersom du ønsker ost på, legger du den på nå og har lokk over i 30 sek.
Denne deigen kan med fordel lages i forveien og fryses ned først, slik at hamburgerne blir lettere å håndtere.


Hamburgerbrød (8 passe store brød)



 Vi lager alltid hjemmelagede hamburgerbrød, da ikke engang muggen vil spise de du får kjøpt i butikken. Også lukten av nybakt  i huset da, det er jo bare helt herlig, eller hva?

Du trenger:
500 g mel - 1 ss sukker - 1 ts salt - 2,5 dl melk - 1 dl vann - 50g smør - 25g gjær
Ønsker du en litt gulaktig farge, kan du tilsette 2 ts gurkemeie i deigen.

Bland alle ingredienser bortsett fra smøret, og elte dette sammen i kjøkkenmaskin i 10 min.
Del deretter smøret opp i små terninger og ha i litt av gangen frem til deigen slipper bollen.
Heves til dobbel størrelse. Slå luften ut av deigen, og elte den raskt. Del den deretter opp i 8-10 emner.
Form hver av disse som en bolle, legg de på bakepapir og klem dem flate. Etterheves 40-60 min.
Du ønsker ikke at hamburgerbrødene skal bli for høye, så er de blitt det kan du nå klemme de litt flate på nytt. Tips: Hvis du surrer plastfolie rundt bakebrettet før etterhevingen, vil ikke hamburgerbrødene
ha mulighet til å heve seg så mye i høyden.
 Smøres med vann, egg eller melk etter ønske, og dryss på sesamfrø.
Stekes i 10-12 min på 225 grader. Avkjøles på rist.

Denne oppskriften gir 8 hamburgerbrød. Vi lagde altså dobbel porsjon med hamburgerbrød og fryste ned halvparten slik at vi ha de klare til neste gang vi lager hjemmelagde hamburgere.



Vi legger på rødløk, tomater, salat og sylteagruk sammen med hjemmelaget dressing, og serverer gjerne med litt chips på siden. Her er det jo bare å variere med tilbehøret etter smak og behag.

Nytes best med en kald øl, og sin beste venn. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar