GT

Sider

torsdag 6. februar 2014

Enklere hverdag, med en plan!
I høst begynte vi med noe smart for å gjøre hverdagen vår bedre og enklere. Med en uke-plan for hva vi skal ha til middag, kan vi lage tilhørende handleliste, og nå gjør vi storhandelen unna for to uker av gangen. Genialt! Tenkte å skrive noen ord om dette, og kanskje andre vil få inspirasjon til å gjøre enkle grep for en enklere hverdag.

Vi setter oss ned mandag kveld og ser på hvordan vi begge kommer til å jobbe, og hvilke aktiviteter vi skal i hverdagen. Da ser vi hva som passer å ha til mat, og lager en middags-plan ut i fra det. Vi gjør dette annenhver mandag, og planlegger da for kommende to uker. Denne ukedagen fungerer best for oss, og det er også da tilbuds-avisene fra dagligvarehandelen kommer i posten. Vi bruker disse avisene, samt iPad, og finner ut hvor vi skal ta storhandelen etter hva som passer best ut i fra uke-planen vi lager.


Etterhvert har vi da også laget en menyliste over mat vi liker å lage, med oversikt på raske retter for travle dager, og mer avanserte retter for dager med bedre tid og vi kan kose oss på kjøkkenet sammen. Menyen er allerede blitt lang, det er god variasjon i rettene vi velger mellom. Og vi har sjelden eller aldri samme rett to ganger i samme måned lenger! Når vi er fornøyde med menylisten, lager vi handlelisten ut i fra den. Vi prøver å holde oss til dette opplegget så godt vi kan, og det meste går kjempe fint med god planlegging. En bonus er jo at det blir mye mer økonomisk, og vi får bedre tid i hverdagen. For all del, noen ganger frister en snartur innom butikken etter jobb for å bare kjøpe litt snop fremdeles, men det hører med til sjeldenhetene.

Uke-plan uke 6:
Mandag          Asiatisk gryte med ris
Tirsdag    Hjemmelagde hamburgere
Onsdag      datekveld Selvlagd sushi
Torsdag                   Rester gryterett
Fredag       hjemmekosekveld Pizza
Lørdag                        bursdag Biff
Søndag               morsdag Lutefisk

Det er absolutt verdt et forsøk å lage en slik plan. Du får bedre tid, bedre oversikt og det er mer økonomisk. Lag den slik som fungerer for deg! Så blir det bedre tid for deg, og din beste venn.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar