GT

Sider

lørdag 8. februar 2014

Bursdagshjerter

Lite er som følelsen av helg. Enda bedre er det når helgen starter, og jeg kan lage en deilig frokost som 
varer lenge fordi vi ikke skal noen ting.. En slik start får vi i dag, og i tillegg er det bursdagen til mannen, 
så da passet det så bra med en ekstra koselig frokost.


Gratulerer så mye med dagen til den kjekke, morsomme og flotte kjæresten min! Tja, er det 29, igjen? :)

Mens det normalt er mannen som lager mat her i huset, er frokosten alltid mitt bord. Og når jeg da skal lage deilige pannekaker til frokost, må jeg selvfølgelig tilsette den ekstra touchen av å lage de hjerteformet. 
 Ja, som om ikke pannekaker er søtt nok...


Du trenger:
3 dl mel - 2,5 dl lett melk - 50g smør - 2 egg - 2 ts bakepulver - 1 ss sukker - 0,5 ts salt

Jeg bruker hverken kefir eller rømme i denne oppskriften, fordi vi liker å bruke yoghurt som garnityr på pannekakene når de er ferdige, og da trengs det ikke å tilsette noe syrlig melkeprodukt i selve røren.

Slik gjør du:
Bland alt det tørre sammen i en bolle. 
Pisk egg og væsken sammen for seg selv, og bland deretter inn det tørre.
Settes kaldt i minst en halvtime før du steker pannekaker. 
Denne tiden må røren ha for å svelle og få rett konsistens.
Stekes på middels varme, snu pannekakene når det bobler på toppen. 
Jeg setter gjerne stekeovnen på litt varmluft, og legger de ferdigstekte pannekakene inn etterhvert slik at de holder seg varme. Da blir de deilig og myke også når vi er klare til å spise. Ønsker du sprø pannekaker må de legges hver for seg til avkjøling på rist.



Jeg synes valnøtter, jordbærsyltetøy og yoghurt blir kjempe godt som garnityr. Jeg kutter også gjerne opp en banan, kiwi eller annen frukt og serverer til, og naturligvis må det en god sirup på også, real american style. Men her går jo det aller meste til, det kommer egentlig bare an på hva du selv foretrekker.

Nytes best med en stor kopp kaffe, og sin beste venn. Håper det smaker!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar