GT

Sider

søndag 16. februar 2014

Barnevennlig grateng


I dag ble det en god, gammel favoritt til søndagskosen, som passer for hele familien. Og det er så gøy når 
også barna vil være med å lage maten. Her får du oppskriften på en veldig barnevennlig pølsegrateng som garantert vil falle i smak for både store og små.

Du trenger:
400 g pølser - 6 dl makaroni - 100 g ost - 1 vårløk  - 1/2 purreløk - 1 stangselleri - 3 egg 
Hvit (bechamel) saus; 6 dl melk - 3 ss smør - 3 ss hvetemel (dette er ca.)



Start med å lage en hvit saus, bruk like store mengder mel og smør,
spe ut med melk til ønsket tykkelse. Husk å koke bort melsmaken, 
det tar ca. 5-10 min.


Kok opp vann til pasta, la makaronien koke etter anvisning på pakken, og hell deretter ut vannet i et dørslag.






Kutt opp alle grønnsakene i små, passene biter, og legg til siden.


Kutt pølsene i passende biter, og stek over middels til høy varme 
i litt olje til de har fått fin farge.


Del eggene og skill eggehvitene og eggeplommene. Stivpisk eggehvitene.





Bland alt sammen og rør godt inn. La eggehvitene vente helt til slutt før du hvelver det forsiktig inn. 
Legg et godt lag med ost på toppen. Voilà! Stekes på 200 grader i ca. 20 min.


Nytes best med sin beste venn, og resten av familien! Vel bekomme:)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar