GT

Sider

torsdag 27. februar 2014

Anakin

Mange spør om hunden vår, hvilken rase han er, og om hvordan det er å ta til seg en hund på omplassering. Vi tenkte å lage et eget innlegg om Anakin! 


Han er en 6 år gammel toller retriever, det fulle navnet på rasen er Nova Skotia duck tolling retriever. Vi har hatt Anakin i 2 1/2 år, etter at vi fant en annonse på finn.no hvor det var ønske om å selge han. Han var en usikker og kompleks hund som trengte et nytt, godt og trygt, hjem. Vi trengte en ny venn etter at vår kjære labrador ble gammel, og vi måtte ta farvel med han sommeren 2011. Vi bestemte oss for å overta Anakin, og dro derfor til nord-Norge og hentet han hjem! 

Det er ikke enkelt å ta over en hund som allerede har lagt seg til uvaner, og som kanskje har lite trening. Men vi tok på oss ansvaret, og ønsket oss en hund gjennom omplassering fremfor å skaffe oss en valp. Det er nok av hunder der ute som trenger et nytt hjem. Men det er viktig å huske at disse hundene gjerne har mye med seg i bagasjen, og man burde ha erfaring for å vite hva man begir seg ut på. Glenn er utdannet hundefører i Forsvaret, og følte han hadde kompetanse og erfaring til å kunne ta en slik utfordring. Vi var derfor bevisste på hva vi gikk til, men det var ikke lett. Anakin er ikke enkel og det har vært, og er, mange kamper.
Etter et par år med Anakin, er vi naturligvis nå blitt godt kjent, og han har utviklet seg mye. Han har virkelig blomstret opp! Han er blitt en god familiehund, og tilliten er absolutt blitt bygget opp. Men han er veldig tøff ute når han omgås andre, og har tendens til ofte å ha en holdning som sier angrep er beste forsvar. Det er da Anakin forvandles til Darth Wader, for de som kjenner historien fra Star Wars, hvilket han noen ganger med rette er oppkalt etter.Hjemme er han en skikkelig skøyer og teddybjørn som elsker kos, og han har en kurv full av bamser han leker med. Han er forøvrig livredd for klesstativer, trær som blåser og lyden av dører som lukker seg. Han elsker å bade, jage ender, og være med på fisketur. Men ingenting gjøre han så sint som bobiler og tordenvær. For å nevne noen av særegnenhetene hans. Ha ha, det er altså en lett blanding av personlighet, bagasje og humor i den hunden. Men så er han er jo også verdens mest kosete kjæledyr, og med en pels enhver katt ville misunne han, er han utrolig myk og herlig å kose med. 


Ja, han har fått et kjærlig og trygt hjem nå iallefall, og han har blomstret opp til å bli en glad og lykkelig hund. Vi steller ihvertfall så godt vi kan med han....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar