GT

Sider

fredag 31. januar 2014

Maki, sashimi og nigiri - det er sushifredag!Fredagskos med den tradisjonelle taco`n kan med fordel byttes ut med sushi, det anbefales. Etter vi forsøkte det her i kveld, blir det heretter fast tradisjon her hos oss. Og så utrolig artig å lage det selv da! Vi søkte på nettet og fant god inspirasjon på blant annet godfisk.no. 
Og etter en tur på både Meny og i de lokale Asia-butikkene, fikk vi hamstret inn både nori, wasabi, sushiris og salmalaks. Typiske ingredienser vi ikke har handlet eller brukt noe av tidligere, så det var så spennende å prøve noe nytt! Og det ble jo SÅ godt, helt klart ny favoritt.

Vi lagde tre varianter av maki i dag: salmalaks, crabsticks og agurk - crabsticks, agurk og avokado - salmalaks, avokado, sesamfrø og agurk. I tillegg lagde vi en variant av Nigiri, da brukte vi rett og slett bare salmalaks rundt sushirisen. Dyppet i soyasaus er det enkelt, men utrolig godt.

Dette trenger du:
Salmalaks - crabsticks - agurk - avokado - noriark - bambusmatte - sushiris - riseddik - wasabi 
- syltet ingefær - soyasaus - lodderogn - sesamfrø - spisepinner


Slik gjør du:
Kok risen som anvist på pakken. Bland inn riseddik og avkjøl.
Del opp salmalaks og crabsticks i ca. 1 cm tykke skiver. 
Skjær agurken på langs, og del opp avokadoen i passe biter.
Dekk bambusmatten med plastfolie og legg et noriark på matten.
Spre ris utover hele arket og legg deretter på ønsket fyll før du ruller det hele sammen.
Del opp hver rull i 8 biter.

Det hele anrettes pent på fat og serveres med lodderogn, wasabi, syltet ingefær og soyasaus i små skåler på siden. Det ser kjempe lekkert ut, og smaker minst like godt som det ser ut. 
Vi bruker en soyasaus som er beregnet til sushi, den er litt mildere og rundere i smaken enn den typisk vanlige soyasausen fra Kikkoman. Syltet ingefær er ment å bruke som smaksnøytraliserende mellom hver bit man tar, slik at ganen er klar for nye smaker.


Nytes gjerne med en god rødvin, og sin beste venn. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar